Uldvaren

Uldvaren AS er en nisjebutikk og faghandel som ligger på Lillehammer midt i en av Norges fineste gågater. En tur til Lillehammer sentrum er en unik opplevelse med sin gamle trehusbebyggelse, sitt sjarmerende handelsmiljø og rike kulturliv. Uldvaren har historie helt tilbake til 1895 og har siden den gang vært en del av bybildet. Forretningen var tidligere et utsalg for Gudbrandsdalens Uldvarefabrik AS, men er i dag et selvstendig aksjeselskap. Her tilbys gaveartikler, solskjerming og interiør, men butikken holder fortsatt fast ved varegruppene som har vært med gjennom flere tiår: garn og tekstil.

Uldvaren AS har historie helt tilbake til 1895 og har siden den gang vært en del av bybildet i Lillehammer. Bedriften var tidligere et utsalg for Gudbrandsdalens Uldvarefabrik AS, men er i dag et selvstendig aksjeselskap. Den første eieren av Gudbrandsdalens Uldvarefabrik, Bernt O. Johnsen, åpnet utsalg i Morterudgården på Lillehammer allerede i 1895. Her var det ekspedisjon for fabrikken og det ble solgt garn og ferdigvarer. Utsalget vokste seg fort ut av lokalet og Johnsen flyttet forretningen videre til Grønsåsgården, også dette i Lillehammer sentrum.

Da Breiseth Hotell oppførte sitt nybygg i begynnelsen av tjue-årene, fikk utsalget lokaler her, på hjørnet av Kirkegata og Jernbanegata. Ofte kom bøndene til byen tidlig om morgenen med melkeruta og hadde med ullsekker som de leverte til utsalget. Dette var en byttehandel som ble praktisert på den tiden. Det ble skrevet en liste over hva kunden skulle ha igjen for ulla. Dette kunne være . garn, vadmel, tvinnsjeviot eller andre varer fra fabrikken. Utsalget holdt til på Breisethjørnet frem til 1964, da de flyttet inn i våre nåværende lokaler i Storgata 56. Flyttingen førte til at utsalget ble en fullassortert utstyrsforretning- hvor av vårt slagord: ”utstyr til hjemmet”. I 1999 ble forretningen skilt ut til et eget aksjeselskap, 100% eid av Gudbrandsdalens Uldvarefabrik AS.

Ansatte

Synne Clemetsen
Daglig leder/Butikksjef

synne@uldvaren.no
+47 48 43 11 04

Kristin Olive Ødegård
Assisterende butikksjef og garn-ansvarlig

kristin@uldvaren.no
+47 99 00 67 28

Lisbeth Bakkom
Butikkmedarbeider og gardin-ansvarlig

+47 95 83 55 21

Stine Hagen Lien
Butikkmedarbeider og småsaker-ansvarlig

+47 48 24 34 48