Gardinguide

Uldvaren har et bredt utvalg av tekstiler til hjem og hytter. Vi måltilpasser løsninger for gardiner, liftgardiner, puter og møbeltrekking. Vi bidrar gjerne med tips, befaring og montering for å oppnå det beste resultatet. 

Trender

Tekstiler kan bidra til praktiske aspekter som det å skjerme for sol og dempe romklang, men det bidrar også til å gi et personlig preg og følelsen av helhet i rommet. Ved bruk av ulike tekstiler i ulik form, farge og overflate kan du oppnå akkurat det uttrykket du ønsker deg. Du kan skape kontraster som fremhever og gir dybde der du måtte ønske, eller gi rommet et lunt uttrykk med farger og stoff som går ton i ton. 

Ved å skjøte og sette sammen flere ulike stoffer kan det lages spennende kontraster og liv i gardiner og puter. Vi ser tydelig i trendbildet at det kommer mer og mer frynser og bruk av ulike typer tekstiler. Ved måltilpasset gardiner og har du muligheten til å få ekstra lange gardiner fra tak til gulv som gir den eksklusive hotell-følelsen hjemme. 

Foto: Pagunette

Velge riktig gardin

Det er et hav av muligheter når du skal velge riktig gardin for ønsket bruk. Skal de være lystette? Lyddempende? Skal det være tradisjonelle gardiner, pliségardiner eller liftgardiner? Under får du en liten innføring i ulike valgmuligheter vi kan tilby. Er du usikker på hva du trenger rådfører vi deg gjerne.

Book rådgivningstime her!

Tekstiler i verdensklasse

Våre leverandører på tekstiler er Pagunette, Prestigious Textiles, Greenapple, Moon, Casamance, Holmentex for å ikke snakke om Gudbrandsdal Uldvarefabrik her på Lillehammer. Vi er stolte forhandlere av disse fantastiske stoffene til det private markedet. Her snakker vi tekstiler i verdensklasse når det gjelder design og funksjonalitet. 

Lette og luftige gardiner

Gardiner er et fint virkemiddel for å regulerer det naturlige lyset i rommet. Ved bruk av lette og luftige linstoffer kan lyset lett slippe gjennom og gi rommet en myk atmosfære. 

Foto: Pagunette

Lystette gardiner

Når man ikke ønsker mye lys eller innsyn er det fint med lystette gardiner. De fleste stoffer kan fôres for å hindre lyset å slippe gjennom, noe som kan være veldig behagelig på soverom og andre rom man ikke ønsker mye lys.

Lyddempende gardiner

I store rom kan det være mye ekko og ofte dempes dette ved hjelp av store møbler, tepper og lydplater. Men det finnes et annet alternativ – nemlig lyddempende gardiner. Gardiner med full lengde fra tak til gulv gir en dempende effekt på akustikken og ved at de i tillegg er  fôret får det enda større effekt. Vi kan skreddersy den beste løsningen avhengig av hvor lyddempende effekt du ønsker og størrelsen på rommet.

Liftgardiner

Liftgardiner gir deg muligheten til å beholde mest mulig av utsikten, samtidig som du har mulighet til å skjerme for sol og innsyn. Hvis du henger liftgardinen over vinduet tar den minst mulig fokus fra lyset og utsikten. Liftgardiner kan skreddersys i ulike tekstiler og du kan velge i hvor stor grad de skal være lystette. 

Foto: Pagunette

Skinner og gardinoppheng

Vi har mange muligheter når det gjelder skinner og gardinoppheng. Fra elegante oldemorstenger til stilrene og minimalistiske skinner. Sømmen av gardinene blir spesialtilpasset opphenget slik at resultatet alltid blir best mulig. Vi hjelper deg så du får rett type liftsystem, det finnes ulike typer kjeder, plast og metall i ulike farger.

Solskjerming

I kombinasjon med gardiner kan det også være ideelt med solskjermingsprodukter fra Luxaflex. Her får du både utseende og funksjonalitet i topp kvalitet. Screens er mye brukt både i kontorlokaler, hjem og hytter. Disse hindrer innsyn uten å dekke for utsikten. 

Foto: Luxaflex

Plisé og duettgardiner

Vi kan levere plisé- og duettgardiner, som fritt kan trekkes opp og ned etter ønske. Disse kan også spesiallages hvis du for eksempel har trekantede, eller runde vinduer. De kan gi ekstra varmeisolering på vinteren, og samtidig hindre solvarme på sommeren. 

Lameller og persienner 

Lameller og persienner er praktiske og kan raskt reguleres for innsyn og sollys, både når det gjelder store vindusflater og mindre vinduer. De kan spesiallages nøyaktig til ditt behov.

Insektsnett

Med Luxaflex® insektnett og myggnett kan du la dører og vinduer stå åpne til sent på kvelden. Velg mellom rullegardin, fast ramme eller plissé. Velg mellom et vanlig nett som holder edderkopper og insekt borte, eller et finmaskert allergivennlig Poll-tex® nett.

Det allergivennlige Poll-tex®-nettet fanger opp både insekter og pollen. Nettet stopper hele 97% av bjørkepollen og 100% av gresspollen.

Foto: Luxaflex

Gardineksperter 

Kom gjerne innom og bla deg gjennom vårt store utvalg og spør vår ekspertise om hjelp. Vi har bred erfaring med å levere målsydde gardiner i Lillehammer-området og i hytteområder som Hafjell. Vis oss gjerne bilde av dine vinduer så er det lettere å komme med riktige anbefalinger for nettopp deg. Du kan gjerne låne med deg prøver hjem for å se det i riktig lys og miljø. Vi kan også komme på befaring og ta mål. Ønsker du montering har vi selvfølgelig en dyktig og nøyaktig montør på lur.

 Ta veldig gjerne kontakt med oss, eller med prosjektansvarlig Synne Clemetsen direkte for en gardinprat!

Synne Clemetsen
Daglig leder/Butikksjef
synne@uldvaren.no
+47 48 43 11 04

Priser

  • Befaring (konsulenthjelp og måltaking) = kr. 1.500 (50% rabatt ved bestilling)
  • E-befaring (konsulenthjelp via video) = kr. 750 (50% rabatt ved bestilling)
  • Montering = egne priser fra ekstern montør avhengig av prosjekt

Book en rådgivningstime her