Guide til hyttegardiner

Hvor er det vel viktigere å ha det lunt og hyggelig enn på hytta? Uldvaren har et bredt utvalg av tekstiler i alle sjangre som kan gjøre din hytte enda koseligere. Vi måltilpasser løsninger med gardiner, liftgardiner, puter og møbeltrekking. Vi bidrar gjerne med tips, befaring og montering for å oppnå det beste resultatet.

Hyttegardiner er så mye mer enn man kanskje skulle tro. Noen vil gjerne ha det enkelt og stilrent, mens andre vil at gardinene skal være selve smykket i rommet. Vil du ha mest fokus på den flotte utsikten kan det være lekkert med ton i ton gardiner i for eksempel lett og luftig ull eller lin. Vil du dra naturens farger inn i hytta har Green Apple fantastiske stoffer fra Moon som tar igjen alle fjellets farger. Kombiner gjerne ulike teksturer og mønstre på lengder og lifter for et mer spennende uttrykk.

Det er praktisk med gardiner, men de kan også sette prikken over i-en på interiøret.

Trender

Tekstiler kan bidra til praktiske aspekter som det å skjerme for sol og dempe romklang, men det bidrar også til å gi et personlig preg og følelsen av helhet i rommet. Ved bruk av ulike tekstiler i ulik form, farge og overflate kan du oppnå akkurat det uttrykket du ønsker deg. Du kan skape kontraster som fremhever og gir dybde der du måtte ønske, eller gi rommet et lunt uttrykk med farger og stoff som går ton i ton.

Ved å skjøte og sette sammen flere ulike stoffer kan det lages spennende kontraster og liv i gardiner og puter. Vi ser tydelig i trendbildet at det kommer mer og mer frynser og bruk av ulike typer tekstiler. Ved måltilpasset gardiner har du muligheten til å få ekstra lange gardiner fra tak til gulv som gir den eksklusive hotell-følelsen også på hytta.

Visste du att hos Uldvaren kan du også få bestilt møbler med alle typer Green Apple og Moon. Kom innom for å se vårt store utvalg.

Tilpass gardinene til et helhetlig uttrykk på hytta.

Velg riktig hyttegardin

Det er et hav av muligheter når du skal velge riktig gardin for ønsket bruk. Skal de være lystette? Lyddempende? Skal det være tradisjonelle gardiner, pliségardiner eller liftgardiner? Under får du en liten innføring i ulike valgmuligheter vi kan tilby. Er du usikker på hva du trenger rådfører vi deg gjerne.

book rådgivningstime her!

Tekstiler i verdensklasse

Våre leverandører på tekstiler er Pagunette, Prestigious Textiles, Green Apple, Moon, Casamance, Holmentex for å ikke snakke om Gudbrandsdalens Uldvarefabrik her på Lillehammer. Vi er stolte forhandlere av disse fantastiske stoffene til det private markedet. Her snakker vi tekstiler i verdensklasse når det gjelder design og funksjonalitet.

This is a simple headline

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.

Lette og luftige hyttegardiner

Gardiner er et fint virkemiddel for å regulerer det naturlige lyset i rommet. Ved bruk av lette og luftige linstoffer kan lyset lett slippe gjennom og gi rommet en myk atmosfære. Tekstiler i rommet luner både atmosfæren og lyden så det blir et langt hyggeligere innemiljø.

Luftig gardin i linstoff.

Et utvalg av våre lette og luftige gardiner.

Lystette hyttegardiner

Lystette hyttegardiner
Også på hytta kan det være godt å ha det mørkt på soverommene. Man kan fore nesten hvilket som helst stoff med lystett fôr. Man kan også ha lange, fôrede lengder man kan trekke for vinduet. Ønsker man et lettere uttrykk kan det være fint å kombinere lette og luftige lengder med en lystett rullegardin eller en duette/plissegardin fra Luxaflex. De blir måltilpasset så de passer perfekt til dine vinduer.

Lystette gardiner passer ypperlig på soverommet.

Liftgardiner

Har du en fantastisk utsikt på hytta du ønsker å bevare? Da er liftgardiner et veldig godt valg. Spesielt om du har mulighet til å henge liften litt over vinduet. Det gir et inntrykk av større vindu og du stenger ikke så mye for utsikten til den vakre naturen utenfor. Den gir deg også muligheten til å skjerme for solen når den gir gjenskinn på tven, eller du ønsker å skjerme for innsyn kun i perioder.

Liftgardiner kan skreddersys i ulike tekstiler og du kan velge i hvor stor grad de skal være lystette. Det har siste årene også kommet mange muligheter med tanke på liftsett og oppheng av liftgardiner. Du kan for eksempel ha sorte liftsett om vinduskarmene dine er sorte, og du kan selv bestemme farger på snorer og kjeder. Er det en bred og kraftig liftgardin anbefaler vi absolutt kjedetrekk og da gjerne i metall for en ekstra fin finish.

Skinner og gardinoppheng

Vi har mange muligheter når det gjelder skinner og gardinoppheng som også passer på hytta. Fra elegante oldemorstenger til stilrene og minimalistiske skinner. For å tilføre ekstra høyde og eleganse i rommet er det ofte brukt skinner helt opp mot taket. Men det finnes også lekre veggskinner som gir en sømløs glideeffekt på gardinene. Sømmen av gardinene blir spesialtilpasset opphenget slik at resultatet alltid blir best mulig. Vi hjelper deg så du får rett type liftsystem, det finnes ulike typer kjeder, plast og metall i ulike farger.

Ulike typer skinner og gardinoppheng.

Solskjerming

I kombinasjon med gardiner kan det også være ideelt med solskjermingsprodukter fra Luxaflex. Her får du både utseende og funksjonalitet i topp kvalitet. Screens er mye brukt både i kontorlokaler, hjem og hytter. Disse hindrer innsyn uten å dekke for utsikten.

Praktisk med solskjerming på hytta.

Plissé- og duettgardiner

Vi kan levere plisségardiner og Duette® gardiner, som fritt kan trekkes opp og ned etter ønske. Disse kan også spesiallages hvis du for eksempel har trekantede, eller runde vinduer som er veldig populære på mange hytter. De kan gi ekstra varmeisolering på vinteren, og samtidig hindre solvarme på sommeren.

Praktiske gardiner.

Spesiallagde gardiner til trekantede vinduer.

Lameller og persienner

Lameller og persienner er praktiske og kan raskt reguleres for innsyn og sollys, både når det gjelder store vindusflater og mindre vinduer. De kan spesiallages nøyaktig til ditt behov.

Insektsnett

Er du plaget med mygg på hytta kan Luxaflex® insektnett være løsningen for deg! Disse spesialtilpasses dine vinduer og dører slik at du kan du la dører og vinduer stå åpne til sent på kvelden. Velg mellom rullegardin, fast ramme eller plissé. Vanlig myggnett holder edderkopper og insekt borte, men det finnes også et finmaskert allergivennlig Poll-tex® nett.

Det allergivennlige Poll-tex®-nettet fanger opp både insekter og pollen. Nettet stopper hele 97% av bjørkepollen og 100% av gresspollen.

Spesialtilpassede insektsnett.

Praktisk insektsnett fra Luxaflex®.

Gardineksperter

Kom gjerne innom og bla deg gjennom vårt store utvalg og spør vår ekspertise om hjelp. Vi har bred erfaring med å levere målsydde gardiner i Lillehammer-området og i hytteområder som Hafjell. Vis oss gjerne bilde av dine vinduer så er det lettere å komme med riktige anbefalinger for nettopp deg. Du kan gjerne låne med deg prøver hjem for å se det i riktig lys og miljø. Vi kan også komme på befaring og ta mål. Ønsker du montering har vi selvfølgelig en dyktig og nøyaktig montør på lur.

Ta veldig gjerne kontakt med oss, eller med prosjektansvarlig Synne Clemetsen direkte for en gardinprat!

Synne Clemetsen

Daglig leder/Butikksjef
synne@uldvaren.no
+47 48 43 11 04

Priser

 • Befaring (konsulenthjelp og måltaking) = kr. 1.500 (50% rabatt ved bestilling)
 • E-befaring (konsulenthjelp via video) = kr. 750 (50% rabatt ved bestilling)
 • Montering = egne priser fra ekstern montør avhengig av prosjekt
  • Book en rådgivingstime her

   Cookies settings
   ULDVAREN AS cookies-innstillinger
   ×