Sjusjøen – Rømåssetra

Dette var et veldig gøy prosjekt hos et veldig hyggelig par, – med en helt fantastisk hytte med flott beliggenhet på Rømåsen på Sjusjøen. Hele hytten hadde et veldig naturlig og gjennomført preg, med mye bruntoner, gråtoner og sorte detaljer opp mot det vakre naturlige og rustikke tre- materialet de hadde basert hytten på.

De ønsket seg lange lengder i hele stuerommet, men uten at lengdene skulle stjele for mye av luftigheten og lyset.

Til dette gikk vi for stoff fra Nya Nordiska. Vi valgte det dus- beige ullstoffet Lima. Det harmonerte fantastisk fint både farge- og stilmessig, og med sin letthet en fin brytning mot det tyngre og mer rustikke treverket det skulle henge i mot.

Når man skal velge gardiner i ullstoff, er det lurt å tenke på rommet det skal henge i, og hvordan fuktighet spiller en rolle inn i rommet. Ull absorberer aktivt fuktighet, og er et levende naturlig materiale som da «lever» og beveger seg gjennom årstider og temperaturvariasjoner. Selv om ull absorberer fuktighet, trekkes det allikevel ikke inn i selve tekstilet, og oppleves som tørt og behagelig, samt at det isolerer godt.

Som oppheng valgte vi her en skinne fra Weba. Esse- skinnen deres i duegrå var perfekt fargemessig til treverket, og den ble omtrent usynlig i møte med den. Skinnen buet vi i to hjørner slik at de fikk en ren linje gjennom hele rommet uten avbrudd.

Ta kontakt om du ønsker lignende stoff, eller hjelp til å plukke ut stoffer som passer til din hytte!

Legg igjen en kommentar