Tips til deg som strikker


Synes du 5 pinner er pyton?

Hvis du synes det er litt styr med 5 pinner og vanskelig å få overgangene pene? Prøv nyheten Addi Crazy med kun 3 pinner. De er bøyelige på midten noe som gjør de litt mer føyelige.

Ulikt garn - ulikt bruksområde

Det er hensiktsmessig å velge garn etter hva slags plagg du ønsker å strikke. En ting er strikkefastheten men også innholdet i garnet er viktig. Strikker du sokker i et garn uten forsterkning vil du lett slite hull i sokkene. Barnegensere vaskes ofte, derfor er det fornuftig å bruke superwashbehandlet garn. Er du hyperallergisk og har lett for å klø? Da er kanskje ikke ull det rette for deg. Vi er en faghandel, spør oss gjerne om gode råd til ditt strikkeprosjekt!

Tagg dine bilder med #uldvaren_lillehammer på instagram og la oss få se dine fine prosjekter!

Ta med strikketøy på tur!

Disse metallrørene er ganske enkelt geniale!

– Hindrer at du mister masker
– Hindrer at noen stikker seg på strikkepinner i sofaen
– De beskytter pinnene dine fra å knekke når du er ute på tur

Strikkefasthet

Vi snakker ofte om strikkefasthet – men hva er så det? Strikkefastheten er et mål for hvor mange masker det er plass til i høyden og bredden. Som oftest vil strikkefastheten være per tiende centimeter. Dermed vil en garntype med strikkefasthet 27/10, altså ha 27 masker for å bli 10 cm i oppgitt pinnestørrelse. Står det 27/10 i oppskriften din og du bruker et garn med 22/10 vil da plagget bli en god del større.

Det finnes formler for omregning av mønster og garn – så spør oss gjerne. Er du i tvil så strikk en prøvelapp – så ser du fortere om det bærer helt galt av sted – og du slipper å rekke opp hele arbeidet.

Innfarging - er det så nøye da?

Samme innfargingsnummer sikrer at garnnøstene dine kommer fra samme fargebad – og skal dermed være helt like. Det kan variere mye fra nummer til nummer – om du uheldig kan det bli synelig skille.

Er nøstene dine av ulik innfargig, benytt de like på bolen og fordel resten på mønsterdelen og armer. Kjøper du garn hos Uldvaren er muligheten stor for at vi finner flere nøster med samme innfarging dersom du behov for mere garn.